woensdag 25 september 2013

Vraag aan jullie

Er is mij verschillende keren gevraagd of ik het patroontje van het krukhoesje wil delen.
Nu wil ik dat best doen,maar zoals ik al vertelde heb ik het hoesje nagemaakt van een foto die ik op Pinterest vond.Het is dus niet mijn eigen patroon of ontwerp.
En ik wil er dus geen problemen mee krijgen als ik het patroon hier neer zet.
Hoe denken jullie daarover ??
Ik ben benieuwd naar jullie reakties.

Liefs, Antoinette

23 opmerkingen:

 1. Ik kan me voorstellen dat mensen dit graag willen namaken. Hij is ook zo mooi. Maar ik snap dat jij er geen problemen mee wil krijgen. Misschien kun je wel het patroon plaatsen maar er ook bij vermelde dat je het hebt nagemaakt van Pinterest. Mocht er dan iemand dit herkennen als zijnde haar patroon snap ze ook hoe het is ontstaan.Dan zou je het als nog met een link naar diegene kunnen aanpassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoon even vermelden van wie je het hebt of waar je het hebt gezien. Maar aan de andere kant, je geeft er toch je eigen draai aan. Ik heb wel ontdekt dat er een hoop mensen met de eer van een ander gaan strijken..........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, het blijft lastig zoiets. Vooral als degene die jou hiervoor geïnspireerd heeft dit patroon zou verkopen of zich er op een andere manier eigenaar van voelt.
  Meestal als je iets maakt heb je toch via dingen die je gezien hebt inspiratie opgedaan en is origineel zijn vrijwel ondoenlijk. Jouw uitvoering is ongetwijfeld aangepast aan jouw smaak en doel en verschilt dan ws van de bron.
  Ik zou zeggen, publiceer met vermelding van waar je het origineel gezien hebt en hoe jouw versie hiervan afwijkt of niet :-)).
  Succes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kun je achterhalen waar de foto vandaan kwam? Dan kun je het vragen. Als dat niet lukt, zou ik inderdaad verwijzen naar pinterest en (in het engels) vragen of de originele maker contact opneemt zodat je haar kunt vermelden. Zoiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lastig, maar ik denk dat je het ook kunt plaatsen mits vermelding waar je het vandaan heb. Als diegene waarvan het plaatje is er problemen mee heeft kan ze je mailen en kun je het altijd verwijderen. Ik weet niet of je kunt achterhalen od diegene patronen verkoopt, want als dat zo is zou ik het niet doen.
  gr lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank jullie wel voor het meedenken.
  Ik ben nog eens gaan kijken op Pinterest en zie dat de foto is geupload door Linda Neubauer.
  Op Pinterest kan ik niet veel info over haar vinden, maar ze heeft wel FB, dus kan ik haar via FB een berichtje sturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het zal allemaal wel mee vallen denk ik zo en ehhh wat is er tegenwoordig eigenlijk niet al gehaakt?!!?het ene na het andere leuke haakboekje komt uit en ik vind ze werkelijk mooi stuk voor stuk,maar dat ik nou ooit ECHT iets nieuws er in ontdek....veelal toch al bestaande dingen in een nieuw jasje gestoken en dan in de moderne kleurtjes van tegenwoordig...er zelf een randje of iets bij bedacht.Ik heb hier een haak/brei boek uit de tijd van "Ben Hur"zeg maar en daar staan gehaakte bloemen in a la applicatie idee en die zie ik nu ook precies hetzelfde in mooie felle moderne kleuren op Pinterest,Attic 24 en overal....ja...wie heeft dan wat bedacht ga je je afvragen...vaak is het toch afgeleid van,maar wat maakt het ook eigenlijk uit,ik ben weer blij met die 'moderne patroon ontwerpsters' of al het andere wat op internet te vinden is...zo lang je er maar plezier in hebt toch?!!?

  grtzzzz
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. It looks very beautiful!! I think as long as you derive a pattern yourself seeing an inspiration on the Internet, there shouldn't be any problem. Even the designs by designers are similar to each other. You may or may not need to link to the inspiration but you can just mention you saw on pinterest. We get inspired from many things.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik zou inderdaad een berichtje sturen naar haar

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zou inderdaad kijken of ik met haar in contact zou kunnen komen en het anders niet doen.
  Probeer het dan eens via FB.
  Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als het zo duidelijk afgeleid is van een originele creatie, zou ik het wel even vragen. 't Zou leuk zijn als je het patroon zou kunnen plaatsen, het is echt supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb intussen een berichtje naar haar gestuurd via FB, dus nu even afwachten.
  Het is iid zo dat we altijd wel ergens door geïnspireerd raken, maar dit hoesje lijkt wel heel erg op het origineel.
  Daarom lijkt het me beter om het even na te vragen.
  Maar ik hoop op goed nieuws, zodat ik het patroon kan plaatsen hier :)


  BeantwoordenVerwijderen
 13. persoonlijk heb je er vast je eigen touch in gelegd...het komt tenslotte van een plaatje af

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo zou ik het ook gedaan hebben, super netjes van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Eens met bovenstaande ;-)
  Aan de andere kant, hoe vaak kun je opnieuw het wiel uitvinden ?
  Ik zie het zo vaak...een paar toeren anders maken en je hebt een eigen patroon..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je gelijk in, hoe vaak kan je het wiel opnieuw uitvinden.
   Maar na het Dickens debacle , ben ik voorzichtig geworden, heb geen zin in gedoe weer straks.

   Verwijderen
  2. Ik vind dat toch anders, dat waren precies dezelfde figuurtjes met ook nog dezelfde naam..
   Heb zelf pas een plaid gemaakt met een steek die ik ergens zag. Nam contact met haar op met wat vragen, oa of deze steek een naam had. Geen reactie, terwijl ze wel actief is op haar blog ! Nou ja dan niet hoor, heb de steek een naam gegeven en vermeld hoe je het maakt :-) En in een blogbericht de link naar het patroon geplaatst.
   Klaar ;-)

   Verwijderen
 16. Helaas nog geen bericht van Linda Neubauer.
  Op haar Fb staat weinig informatie en volgens mij is ze daar al heel lang niet meer geweest.
  Geen idee hoe ik haar anders bereiken kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ik vind dat je het heel netjes hebt aangepakt meid. Succes ermee! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Antoinette, ik zou er voor kiezen geen actie te ondernemen als je geen reactie van haar krijgt. Dat risico is te groot, vind ik. En respect voor de ontwerpers is ook belangrijk.
  Het enige wat je kan doen is beschrijven wat je voor een steek hebt gebruikt(stokjes, of andere combinaties haken.) en je kleurvolgorde evt benoemen. En dan verder niets. Dan heb je niet een volledig patroon, maar kan iedereen zelf zijn eigen variant maken. Dan ben je geen plagiaat aan het plegen, maar beschrijft als het ware wat je zelf hebt gedaan....
  Succes met je afweging.
  groet AmiFan
  Misschien een leuke tussenoplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik krijg geen reaktie van Linda Neubauer, zover als ik kan zien heeft ze mijn bericht ook niet gelezen en ze niet aktief op FB
  Ik had het patroon met alle plezier willen delen,maar heb besloten dat ik het patroon hier niet ga neerzetten, gewoon omdat het niet juist voelt en ik waarschijnlijk een te groot schijthuis ben om het toch te doen ........ gevoelskwestie.
  Mocht ze nog wel reageren en ze vind het goed, doe ik het alsnog.
  Maar voor nu dan een korte "samenvatting" wat ik gedaan heb.
  Ik heb 5 kleurtjes gebruikt, 3 opeenvolgende kleuren, van licht naar donker en 2 afwijkende kleuren, in mijn hoesje is dat ecru en rood.
  De verdeling van de kleuren is goed te zien op de foto.
  Het haakwerk bestaat uit vasten en soms een toer stokjes, waarbij ik meestal 1 losse tussen de steken heb gemaakt, zodat je de steken in de volgende toer om die losse haakt.
  Hier en daar heb ik een ketting van halve vasten over de steken gehaakt ( haaknaald boven het werk, garen onder het werk houden)
  Ik hoop dat jullie iets kunnen met deze kort beschrijving.
  Liefs, Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hé Antoinette, ik heb een tijdje terug (half jaartje?) ook een paar krukjes ingepakt. Oude krukjes maar ook een nieuw model die ik kocht bij een groothandel. Ik heb het hoesje gewoon uit mijn hoofd zitten maken en passen en meten en het resultaat staat in mijn webwinkel. Sta ik van de week een Flow door te bladeren en wat zie ik: exact hetzelfde krukje...hetzelfde dekje, alleen in andere kleuren! (en héél veel duurder trouwens) Toch gek is dat...maar inderdaad, wie vond dit wiel het eerst uit. Het jammere vind ik alleen: waarom staat deze webwinkel in de Flow en ik niet?? Niet genoeg marketing ervaring waarschijnlijk! Ik vind dat je het netjes doet zo. Soms heb ik hetzelfde. Het is soms een beetje van mezelf en een beetje van Maggie zeg maar en kun je het dan wel of niet verkopen/delen? Als het van mezelf is gooi ik het op internet...en vanaf dan is het dus niet meer van mezelf blijkt! Wat was jouw "Dickens Debacle"?

  groeten Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hé Antoinette, ik heb een tijdje terug (half jaartje?) ook een paar krukjes ingepakt. Oude krukjes maar ook een nieuw model die ik kocht bij een groothandel. Ik heb het hoesje gewoon uit mijn hoofd zitten maken en passen en meten en het resultaat staat in mijn webwinkel. Sta ik van de week een Flow door te bladeren en wat zie ik: exact hetzelfde krukje...hetzelfde dekje, alleen in andere kleuren! (en héél veel duurder trouwens) Toch gek is dat...maar inderdaad, wie vond dit wiel het eerst uit. Het jammere vind ik alleen: waarom staat deze webwinkel in de Flow en ik niet?? Niet genoeg marketing ervaring waarschijnlijk! Ik vind dat je het netjes doet zo. Soms heb ik hetzelfde. Het is soms een beetje van mezelf en een beetje van Maggie zeg maar en kun je het dan wel of niet verkopen/delen? Als het van mezelf is gooi ik het op internet...en vanaf dan is het dus niet meer van mezelf blijkt! Wat was jouw "Dickens Debacle"?

  groeten Marieke

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor jullie bezoekjes en de leuke en lieve reacties :)
Liefs, Antoinette